החלטתם להעביר את נושא תחזוקת הבניין, אחזקה, ניקיון וכל מה שנדרש לחברה חיצונית? אתם לא היחידים, אבל רגע לפני שאתם חותמים איתם על חוזה, חשוב לשים לב ולהקפיד על כמה נקודות קריטיות לטובתכם
רוצה לקבל הצעת מחיר לחברת ניקיון מקצועית? מלא את הפרטים:
זה לא סוד. כל מי שכבר התנסה פעם בלהיות נציג וועד הבית יודע שהתפקיד הזה גוזל זמן יקר. צריך לרוץ אחרי השכנים לאסוף מהם את דמי הוועד, להחליף ומיידית כל נורה שנשרפה ואם אין לכם בארון, אז לרוץ לקנות, להקפיד לשלם את המים והחשמל בזמן, לדאוג לניקיון חדר המדרגות וחדר הזבל, לדאוג להביא אנשי מקצוע לטיפול בתקלות ועוד.
אף אחד מנציגי וועד הבית לא עושה זאת תמורת תשלום אלא בהתנדבות וזה בנוסף לעבודה שלו. בעבר יחסי השכנות נראו אחרת ולכולם היה אכפת והם נתנו מעצמם, אבל היום כל אחד עסוק בענייניו ולא פנוי לטובת הכלל, יש לא מעט פוליטיקות פנימיות שעלולות לגרום לסכסוך שכנים וכעס. תפקיד הוועד הפך לדבר מעיק שלא כולם שותפים לו ואין תחלופה של נציגות. בקיצור, כאב ראש לא קטן.
ניהול ותחזוקת הבניין עוברים מנציגות הועד לחברת ניהול ואחזקה
לאור כל הקשיים והבעיות שהזכרנו בצורת ניהול הבניין על ידי וועד וולונטרי, החלו להציע את שירותיהן חברות ניהול חיצוניות כדוגמת חברת ניקיון מקצועית. חברות אלו נותנות מענה לצרכי תחזוקה שוטפת של הבניין כולל ניקיון, תיקונים, שמירה על תקינות מערכות הבניין ועוד.
בשוק קיימות עשרות אם לא מאות חברות כאלו והן דומות ושונות בעת ובעונה אחת. כל אחת נותנת סל שירותים שונה. יש שעובדות בשיתוף פעולה עם ועד הבניין ונעזרות בו מבחינה ניהולית כמו למשל איסוף דמי הועד מהשכנים ועוד משימות נוספות שהוסכמו.
בשונה מהן, יש חברות ניהול ואחזקה של מבנים שעוסקות בניהול ואחזקה מ-א’ ועד ת’. הן אוספות את דמי הועד מהדיירים, מייצגות את הדיירים מול הקבלן, ומטפלות באופן יומיומי בכל הקשור בטיפוח, שירותי ניקיון ותחזוקת הבניין על כל המרבים המשותפים.
מצאתם את חברת הניהול המתאימה לכם ולתקציב שלכם? חושבים לחתום איתם חוזה? 8 עצות זהב שחשוב שתדעו
- לפני שאתם חותמים על החוזה אתם חייבים להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום ולתת לו גם לבדוק את החוזה.
- חשוב שתדעו כי יש צורך בהסכמת רוב של 2/3 מבעלי הדירות על מנת לסגור חוזה עם חברה חיצונית ולחתום איתם. אין לכם 2/3? אל תתקדמו.
- בכל מקרה, גם כשהחוזה אושר על ידי עורך הדין שלכם, מומלץ ביותר שלא לחתום על חוזה ארוך מ 12 חודשים בכל פעם.
- חשוב לצמצם כמה שניתן את מספר השיקים המתועדים אותם תמסרו לחברת האחזקה כתשלום לשירותיה.
- הקפידו לרשום על הצ’קים “למוטב בלבד” ומחקו את המילה “לפקודת”.
- מומלץ לגבות את ההסכם גם בערבות אישית עליה יחתום אחד ממנהלי חברת האחזקות.
- הקפידו שההסכם יכלול את כל השירותים עליהם הסכמתם וסיכמתם.
- זכרו, נציגות הבניין בכל מקרה נשארת הגוף שמעסיק את חברת האחזקה ומפקח עליה.